Treci peste

REDUCERE DE 10% LA PACHETUL CU COLAGEN PEPTIDE

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZILE DE PESTE 200 DE LEI
Liste de dorințe Cos
0 articole
Limba / Moneda

Limba

News

Cum folosim corect Banda Kinesiologica

29 Feb 2024

Benzile kinesiologice sunt o modalitate relativ facilă de tratament a diverselor probleme musculo-scheletice. Fie că este vorba despre leziuni traumatice, fie că discutam despre boli inflamatorii, este important să știm cum folosim corect banda kinesiologica.

 

Indicații banda kinesiologica​

Cu ajutorul benzilor kinesiologice sunt tratate numeroase afecțiuni ce țin de articulații, ligamente și mușchi.

Datorită materialului elastic, banda kinesiologică va oferi un grad de libertate și confort în momentul în care veți face mișcare. În plus, acestea oferă susținere părții vătămate dar conferă și un grad de mișcare suficient cât să nu se agraveze problema de fond.

Foarte importantă pentru eficiența lor este evaluarea pacientului de către un specialist, care decide modelul, forma și tehnica aplicației.

Alege banda kinesiologica potrivită

Înainte de a aplica o bandă kinesiologică trebuie reținut că acestea se pot găsi într-o gamă largă de dimensuni și culori. Medicul curant este cel care trebuie să decidă asupra dimensiunii corecte și cel care va arăta tehnica cea mai eficientă de aplicare pentru fiecare zona și problema în parte. De regulă banda kinesiologică poate fi menținută între 3 și 5 zile. Timpul exact de înlocuire al acestora este stabilit de către medic/kinetoterapeut în funcție de tipul leziunii.

Cum aplicăm corect Banda Kinesiologica

Datorită adezivului special, benzile kinesiologice pot fi folosite și de cei care practică înotul, fiind rezistente la apă. În pofida acestui lucru în momentul aplicării este bine ca piele să fie curată și uscată. Banda Kinesiologica se aplică usor prin dezlipire și aplicare ulterioară în jurul zonei afectate. Există numeroase tehnici de aplicare a mai multor bucăți de bandă kinsiologică, însă fiecare tehnică în parte este ghidată în funcție de zona afectată și de severitatea leziunii. Recomandat este apelarea la un specialist care în funcție de afecțiune va recomanda modul de aplicarea și perioada de menținere a benzii kinesiologice.

Banda Kinesiologică ONYS pentru afecțiuni musculare 1 m

Se folosește pentru articulații, ligamente, mușchi vătămași sau contractați, deoarece susține musculatura și articulațiile fără a limita miscările. În cazul în care ați fost rănit sau accidentat, banda kinesiologică poate duce la îmbunătățirea circulației sângelui și poate să reducă și umflăturile din zona în care ai fost rănit. Este rezistentă la apă si permite pielii să respire Nu conține latex, putând fi folosită și de către persoanele care au sensibilitate la latex Nu este indicată banda kinesiologică în următoarele situații: • Pe rănile deschise – poate să ducă la infecții sau la afectarea pielii • Cancer – creșterea vitezei sângelui poate avea consecințe negative • Înlăturarea ganglionilor limfatici – creșterea cantității de fluid acolo unde lipsește un nodul poate să duca la umflarea zonei • Piele fragilă – în cazul în care pielea prezintă fisuri, nu ar trebui aplicată banda în zona respectivă
Articol precedent
Urmatorul articol
Cineva a cumpărat recent un

Va multumim pentru inregistrare!

Acest email a fost inregistrat deja!

Shop the look

Alege optiune

Vizualizate recent

Editare opțiune
Compara
Produs SKUDescription Colectie Disponibilitate Tip Produs Alte detalii
this is just a warning
Cos Cumparaturi
0 Articole

Inainte sa pleci...

Ai reducere la pachetul cu 3x Collagen Peptides

20% off

Descopera oferta chiar acum

Cumpara acum

Continua Cumparaturile
Recomandat3